Κυριακή, Μαρτίου 11

Νίκη 5-2 η Εικοσιμία τα Ομαλά και ανέβηκε στην 3η θέση

Όπως αναμενόταν στάθηκε αδύνατον τα υποβιβασμένα ήδη, Ομαλά να κάνουν τη… ζημιά στην Εικοσιμία, αφού δέχθηκαν μια ακόμη ήττα την 12 συνεχόμενη στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας και την 13η αγωνιστική.
Η ομάδα του Δημ. Ζησιμάτου επικράτησε αυτής του Σπ. Τζωρτζάτου με σκορ 5-2 και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογικής κατάταξης.
Μια θέση που για να διατηρήσει και την τελευταία αγωνιστική, ανεξάρτητα του αποτελέσματος των Φωκάτων στην Ιθάκη, θα πρέπει να αποφύγει την ήττα στο ντέρμπι με τα πρωτοπόρα Διλινάτα στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και έτσι να οδηγηθεί με τον +1 βαθμό στη φάση των playoffs για τον πρωταθλητή και την άνοδο.
Τα Ομαλά, εδώ και δυο αγωνιστικές έχουν συμβιβαστεί με την επιστροφή τους στη «μικρή» κατηγορία, όπου από του χρόνου θα αγωνίζονται κάτι που φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο.
Τώρα σε ότι έχει να κάνει με το σημερινό παιχνίδι η ομάδα από τη Λειβαθώ, ήταν καλύτερη, είχε την κατοχή στη μεγαλύτερη τη διάρκεια του και τελικά πήρε μια σχετικά εύκολη νίκη με σκορ 5-2.
Πρέπει να αναφέρουμε ότι τα Ομαλά είχαν πολύ καλή παρουσία σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια τους.
Φάσεις και γκολ
Στο 16’ ο Λογκόνης εκτελεί το κόρνερ από αριστερά και ο Αλ. Πολλάτος από πολύ κοντά θα στείλει με κεφαλιά την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Στ. Τσακαρισιάνου.
Ο Δημ. Πολλάτος στο επόμενο λεπτό θα βρει τον Π. Κορσιάνο στα όρια της μεγάλης περιοχής, αυτός με μια καταπληκτική ενέργεια και σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν στο 20’ με ένα μακρινό σουτ του Χρυσανθακόπουλου να μπλοκάρεται χωρίς δυσκολία από τον Σέσα.
Και στο 28’ τα Ομαλά, με μια καταπληκτική ενέργεια του Ντάτσι από αριστερά και ένα πανέξυπνο πλασέ θα καταφέρουν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια και στο 1-1.
Στο 34’ ο Π. Κορσιάνος, μετά την πάσα του Αλ. Πολλάτου, θα πιάσει ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία των Ομαλών.
Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 39’ θα εκμεταλλευτεί την έξυπνη κάθετη πάσα του Λογκόνη στην περιοχή και με δυνατό σουτ δεν αφήνει κανέναν περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα των Ομαλών να κάνει οτιδήποτε για να έχουμε το 2-1 με το δεύτερο προσωπικό τους τέρμα στον αγώνα.
Σε μια ωραία συνεργασία από αριστερά στο 43’, μεταξύ Κούρτι – Μπάμπη, ο τελευταίος με παράλληλη πάσα θα βρει στην περιοχή τον Αλ. Πολλάτο και ο τελευταίος με ωραίο πλασέ στην κίνηση θα πετύχει το 3-1 των τυπικά γηπεδούχων.
Με αυτό το 3-1 θα πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο.
Στην επανάληψη και στο 53’ ο Δημ. Πολλάτος, μετά την εξαιρετική κάθετη του Λογκόνη στην πλάτη της άμυνας των Ομαλών, θα κάνει το ψηλοκρεμαστό πλασέ και θα στείλει την μπάλα πάνω από την εστία του Στ. Τσακαρισιάνου που πραγματοποιούσε έξοδο.
Μια νέα ομαδική συνεργασία για τους τυπικά γηπεδούχους στο 61’ από δεξιά, με τον Δημ. Πολλάτο να βρίσκει παράλληλα στην περιοχή και αριστερά τον Κούρτι, αυτός θα γυρίσει στον Αλ. Πολλάτο που εύκολα πλασάρει για το 4-1.
Ο Φωκάς στο 65’ θα πιάσει το σουτ, η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και στην επιστροφή της ο Π. Κορσιάνος θα πιάσει ένα όμορφο «ψαλιδάκι», όμως η μπάλα θα περάσει άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Στ. Τσακαρισιάνου.
Στο 70’ ο Λογκόνης, που σήμερα πήρε άριστα στο ρόλο του πασαδόρου, με ωραία σέντρα από αριστερά θα βρει τον Αντ. Κορσιάνο στο β’ δοκάρι, αυτός θα στρώσει με μια πάσα πάρε-βάλε στον Αλ. Πολλάτο, ο οποίος θα πετύχει με πλασέ εύκολα το 5-1 και παράλληλα το δικό του χατ τρικ στο σημερινό παιχνίδι.
Στο 75’ ο Κούρτι θα πλασάρει ψηλοκρεμαστά στην έξοδο τον Στ. Τσακαρισιάνο, όμως ο Τζάκης είναι εκεί και διώχνει πριν η μπάλα καταλήξει τα δίχτυα της ομάδας του.
Ο Αλ. Πολλάτος στο 85’ θα κάνει το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και ο τερματοφύλακας των Ομαλών διώχνει δύσκολα την μπάλα σε κόρνερ.
Τέλος στο 87’ η ομάδα του Αγίου θα μειώσει στο 5-2, όταν ο Χρυσανθακόπουλος θα φύγει στην κόντρα, θα μπει στην περιοχή και με ωραίο σουτ, εκτελεί τον Σέσα.
Τέλος στο 88' ο Τσουραμάνης θα αστοχήσει απέναντι από τον Σέσα για να μειώσει σε 5-3
Έτσι με τη νίκη της αυτή, η Εικοσιμία θα ανέβει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και πλέον χρειάζεται 1 μόλις βαθμό στο τελευταίο της παιχνίδι με τα Διλινάτα, προκειμένου να μην την ενδιαφέρει τι θα κάνουν τα Φωκάτα στην Ιθάκη.
Για τα Ομαλά απομένει η τελευταία αγωνιστική που θα δώσει τέλος στα φετινά τους... βάσανα!
Διαιτητής ο κ. Κ. Κιόσης με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραίσκο και Ι. Καλογηρά.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Σέσα, Κουμαριώτης, Μπάμπης, Στεφανάτος, Πολλάτος Δημ. (66' Κορσιάνος Αντ.), Ζαμπαύτης, Πολλάτος Αλ., Κορσιάνος Π. (73' Μπούσι), Βογιατζίδης (60' Φωκάς), Κούρτι, Λογκόνης (78' Αποστολάτος).
Ομαλά:(Σπ. Τζωρτζάτος), Τσακαρισιάνος Στ., Δανελάτος, Σέρρας (54' Μαζαράκης), Λαζαράτος, Χρυσανθακόπουλος, Καραντινός-Νεόφυτος, Ντάτσι, Πούλα (46' Τσιγαρίδας), Μινέτος, Τζάκης, Τσουραμάνης.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου