Παρασκευή, Μαρτίου 9

Pregame 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2017 - 2018



Συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 10-11/3/18 το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας, όπου στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν τέσσερα παιχνίδια, με τα δυο τουλάχιστον να χαρακτηρίζονται ντέρμπι, λόγω του μεγάλου βαθμολογικού τους ενδιαφέροντος. Να δούμε τελικά για ποιες ομάδες θα είναι γρουσούζικη η 13η!
Τα πρωτοπόρα Διλινάτα δοκιμάζονται στο Ληξούρι με αντίπαλο τον Εθνικό
Στο ντέρμπι Φωκάτων - Πρόννων στις Κεραμειές και το ενδιαφέρον παιχνίδι Εθνικού Κεφαλονιάς - Διλινάτων στον Άγιο Αντώνη, πέφτουν τα φώτα της αγωνιστικής.
Δυο... στροφές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας και σίγουρα τα αποτελέσματα θα δείξουν λίγο ή πολύ την τελική 4αδα και την κατάταξη των ομάδων.
Το Σάββατο 10/3 πρωί - απόγευμα, θα διεξαχθούν τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος, σε Καραβόμυλο, Ληξούρι και Κεραμειές και την Κυριακή 11/3 το τελευταίο ανάμεσα σε Εικοσιμία - Ομαλά. 
Η αγωνιστική δράση της αγωνιστικής ξεκινάει στις 11 το πρωί του Σαββάτου, όπου στο πιο αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι της ημέρας, η Σάμη φιλοξενεί την Πρόοδο Ιθάκης και το γόητρο είναι το ζητούμενο.
Συνέχεια το απόγευμα στο ντέρμπι των Κεραμειών, μεταξύ των δεύτερου - τρίτου του βαθμολογικού πίνακα Α.Ο. Φωκάτων - Α.Ο. Πρόννων. Οι γηπεδούχοι, θέλουν νίκη προκειμένου να διατηρηθούν στην 3η θέση. Με ήττα ή ισοπαλία κινδυνεύουν να χαθεί στη συνέχεια ακόμη και αυτή! 
Και οι φιλοξενούμενοι, θα κυνηγήσουν το ίδιο προκειμένου να κάνουν και μαθηματικά δική τους την 2η θέση και στη συνέχεια με ένα συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων, εφ' όσον τα Διλινάτα δεν πάρουν το τρίποντο στον Άγιο Αντώνη, να ψάξουν το κάτι παραπάνω.
Την ίδια ώρα στο Ληξούρι, τα πρωτοπόρα Διλινάτα θέλουν νίκη για να εξασφαλίσουν την πρωτιά της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, μιας και την τελευταία αγωνιστική υπάρχει το ντέρμπι με την Εικοσιμία και να πάνε χωρίς άγχος, αλλά και με το απόλυτο στα playoffs ανόδου.
Ο Εθνικός σχεδόν αδιάφορος βαθμολογικά, εκτός και αν αυτοκτονήσουν Φωκάτα - Εικοσιμία, θα αγωνιστεί κυρίως για το γόητρο.
Τέλος, η αυλαία πέφτει την Κυριακή το απόγευμα στις Κεραμειές με την τυπικά γηπεδούχο Εικοσιμία να φιλοξενεί τα Ομαλά, που ήδη έχουν αποχαιρετήσει την Α' κατηγορία.
Οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός από νίκη των γηπεδούχων, θα είναι μια πολύ μεγάλη έκπληξη!
Η ομάδα του Δημ. Ζησιμάτου, εκτός της 4ης θέσης στην τελική 4αδα θα παραμείνει ζωντανή στο κόλπο ακόμη και της 3ης, αν τα Φωκάτα δεν επικρατήσουν την προηγούμενη μέρα των Πρόννων.
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  10-3-2018   ώρα:11:00
Δημοτικό Καραβομύλου
Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Πρόοδος ΙΘ.
Μαγουλάς
Σπύρος
Κιόσης Κ.
Κομητόπουλος Π.
2.
Σάββατο  10-3-2018   ώρα:15:30
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Φωκάτα - Α.Ο. Πρόννοι
Χρηστάτος
Σπύρος
Μαγουλάς Σπ.
Καλογηράς Ι.
3.
Σάββατο 10-3-2018   ώρα:15:30
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Εθνικός Κεφ/νιάς - Α.Ο. Διλινάτα
Κιόσης
Κώστας
Καλαφάτης Δ.
Καραίσκος Απ.
4.
Κυριακή 11-3-2018   ώρα:15:30
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Σ. Ομαλά
Κιόσης
Κώστας
Καραίσκος Απ.
Καλογηράς Ι.

            
Σάββατο 10/3
Με το παιχνίδι Σάμης – Προόδου Ιθάκης, το Σάββατο το πρωί 11:00 στον Καραβόμυλο, ανοίγει η αυλαία της 13ης ή προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.
Ένα παιχνίδι χωρίς το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού οι μεν γηπεδούχοι βρίσκονται και μαθηματικά εκτός 4αδας, ενώ οι φιλοξενούμενοι απλά πέτυχαν το στόχο τους και παραμένουν στην Α΄κατηγορία.
Το μοναδικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει είναι αγωνιστικό και γοήτρου, με τις δυο ομάδες να θέλουν να κλείσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φετινό πρωτάθλημα παράλληλα με ένα πιο καλό τελικό πλασάρισμα.
Σίγουρα και οι δυο ομάδες είναι ικανές να προσφέρουν θέαμα και να καταφέρουν να φύγουν με χαμόγελα από τον αγωνιστικό χώρο.
Οι γηπεδούχοι δεν μπορούν να αισθάνονται ευχαριστημένοι από τη φετινή τους πορεία και τελικά, αν πρέπει να κρατήσουν κάτι, αυτό είναι το μεγάλο κέρδος από την παρουσία πλέον αρκετών νεαρών ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες στη σύνθεση τους.
Περιμένουμε ένα ενδιαφέρον και αμφίρροπο ως προς την εξέλιξη του παιχνίδι.
Η ομάδα του Βαγγ. Μιχαλάτου βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς και συγκομιδή μέχρι τώρα 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, τηρουμένων των αναλογιών θα μπορούσαν να είχαν πάει ακόμη καλύτερα. Βρίσκονται στην 7η θέση με 9 βαθμούς, έχοντας 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες.
Αποτέλεσμα α’ γύρου: Οι γηπεδούχοι είχαν περάσει με νίκη στο Βαθύ και σκορ 1-0.
            
Το απόγευμα, στις 3:30 στις Κεραμειές και στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, Φωκάτα – Πρόννοι θα «μονομαχήσουν» για μια νίκη που μπορεί να δώσει ακόμη και την 2η θέση, ή να μπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, όσον αφορά την 3η, όπως περιγράφουμε άλλωστε παραπάνω.
Τα Φωκάτα, μετά την ήττα της περασμένης αγωνιστικής στο τοπικό από την Εικοσιμία, έχασαν αρκετό για να μην πούμε οριστικά έδαφος για κάτι παραπάνω από την 3η θέση. Έτσι δεν έχουν περιθώρια άλλης βαθμολογικής απώλειας, αφού κινδυνεύουν να χάσουν και αυτή, μιας και η Εικοσιμία που ακολουθεί με έναν βαθμό πιο κάτω, δεν θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη, αφού εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να κερδίσει τον ουραγό και καταδικασμένο σε υποβιβασμό Α.Σ. Ομαλών.
Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι με νίκη ή έστω μια ισοπαλία θα έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την 2η θέση (θεωρούμε ότι είναι αδύνατον να χαθεί αφού τελευταία αγωνιστική φιλοξενούν τα αδιάφορα Ομαλά στα Τζαννάτα).
Όμως θα κυνηγήσουν το τρίποντο το οποίο σε συνδυασμό αρνητικών αποτελεσμάτων των πρωτοπόρων Διλινάτων στις τελευταίες δυο αγωνιστικές, να ανέβουν ακόμη και στην πρώτη θέση. Δύσκολο σενάριο, αλλά μαθηματικά ελπίζουν ότι μπορεί να συμβεί.
Περιμένουμε ένα αμφίρροπο παιχνίδι και τις δυο ομάδες και εδώ ικανές να πάρουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν.
Η ομάδα του Διον. Γαρμπή με μια πορεία αξιοζήλευτη, για πρώτη φορά στην ιστορία της βρίσκεται μισό βήμα πριν τα playoffs και την 3η θέση.
Μια θέση φυσικά που ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει! Επομένως η νίκη είναι μονόδρομος μιας και με ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σφραγίζει και μαθηματικά τη συμμετοχή της στη τελική 4αδα. 
Έχουν 21 βαθμούς που αντιστοιχούν σε 7 νίκες καμία ισοπαλία και 5 ήττες.
Οι φιλοξενούμενοι, αν και νεοφώτιστοι στην κατηγορία, βρίσκονται στην 2η θέση που κατά την προσωπική μας άποψη δεν μπορεί να χάσουν στη συνέχεια, ενώ είναι και οι φιναλίστ του τελικού του τοπικού κυπέλλου. Έχουν μέχρι τώρα 25 βαθμούς με 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 μόλις ήττα!
Αποτέλεσμα α’ γύρου: Νίκη με σκορ 1-0 για τους φιλοξενούμενους στα Τζαννάτα.
            
Την ίδια ώρα στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, ο Εθνικός φιλοξενεί τα πρωτοπόρα Διλινάτα και παίζει το τελευταίο του χαρτί και τις λιγοστές του ελπίδες προκειμένου να «κλέψει» την τελευταία στιγμή μια θέση στην τελική 4αδα. Βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αυτοκτονήσουν τα Φωκάτα μιας και για την Εικοσιμία δεν υπάρχει περίπτωση με αντίπαλο τα Ομαλά να στραβώσει κάτι.
Κάθε άλλο παρά εύκολη η προσπάθεια του, όμως αν τελικά τα καταφέρει θα έχει μαθηματικά μια ελπίδα την τελευταία αγωνιστική και στο φινάλε κερδίζοντας αυτός στον Καραβόμυλο τη Σάμη, ώστε αρχικά μια ήττα των Φωκάτων από τους Πρόννους και μία ακόμη στο Βαθύ της Ιθάκης να κάνει το θαύμα.
Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, μια νίκη θα τους είναι αρκετή να «κλειδώσουν» την πρωτιά στην κανονική διάρκεια και να πάνε στα playoffs ανόδου με το απόλυτο, ανεξάρτητα τι θα κάνουν στο ντέρμπι στο φινάλε με την Εικοσιμία. 
Και οι δυο ομάδες τηρουμένων των αναλογιών και ιδιαίτερα τα Διλινάτα, έχουν μια αξιοζήλευτη παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα. 
Η ομάδα του Ν. Κουρούκλη, όπως προαναφέραμε θέλει δυο νίκες στη συνέχεια, ώστε να περιμένει τα "δώρα" των Πρόννων την ίδια ώρα και της Προόδου την τελευταία αγωνιστική για να "κλέψει" την 4η θέση από την ομάδα της Λακήθρας!!!
Βρίσκεται στην 5η θέση με 15 βαθμούς και έχει μέχρι σήμερα 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες.
Αντίθετα, αυτή του Διον. Γαρμπή στην 3η με 21 βαθμούς και 7 νίκες καμία ισοπαλία και 5 ήττες.
Αποτέλεσμα α’ γύρου: Η αναμέτρηση των Κεραμειών είχε ολοκληρωθεί με νίκη της ομάδας του "μεγάλου χωριού" και σκορ 4-2!!
            
Κυριακή 11/3
Η 13η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή το απόγευμα στις 3:30 στο Δημοτικό Κεραμειών, ανάμεσα στην Εικοσιμία και τα τυπικά φιλοξενούμενα Ομαλά.
Ένα παιχνίδι με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον, και αυτό μόνο από την πλευρά της Εικοσιμίας, η οποία με νίκη αποκτά και μαθηματικά το δικαίωμα συμμετοχής στην τελική 4αδα και με κάποιες προϋποθέσεις, όπως εξηγούμε στο ρεπορτάζ, μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και την 3η.
Οι γηπεδούχοι, μετά τη νίκη τους επί των Φωκάτων στο τοπικό ντέρμπι και τη σχετικά καλή τους εμφάνιση, ιδιαίτερα στο α’ ημίχρονο, δείχνουν μια αγωνιστική άνοδο και αυτό ενόψει των playoffs, σίγουρα δίνει καλή ψυχολογία, έστω και αν πάει (όπως δείχνουν τα πράγματα) με ντεζαβαντάζ, έναντι των πρωτοπόρων Διλινάτων και Πρόννων.
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι μόνο αν θέλουν να «αυτοκτονήσουν» δεν θα πάρουν το τρίποντο, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει ήδη αποχαιρετήσει την κατηγορία.
Έτσι, εκτός από τους απαραίτητους βαθμούς, της νίκης θέλουν να το συνδυάσουν και με μια πειστική εμφάνιση, ενώ θα παρακολουθούν διακριτικά την πορεία των Φωκάτων, μήπως καταφέρουν και κλέψουν», έστω την 3η θέση που τους δίνει το δικαίωμα να ξεκινήσουν τα playoffs έστω με τον +1 βαθμό!
Από την άλλη, τα Ομαλά που δεν κατάφεραν να κρατηθούν στην κατηγορία και επιστρέφουν στην Β’, θα προσπαθήσουν στα δυο παιχνίδια που απομένουν, να αποδείξουν με καλές εμφανίσεις ότι άξιζαν κάτι καλύτερο.
Η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου, μετά τα 12 μέχρι τώρα παιχνίδια που έχει δώσει για το πρωτάθλημα, βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 5 νίκες, 5 ισοπαλίες, 2 ήττες και 20 βαθμούς.
Η ομάδα του Σπ. Τζωρτζάτου, που από νωρίς έμεινε πίσω στην κούρσα της παραμονής, βρίσκεται ουραγός στον βαθμολογικό πίνακα, έχοντας 1 μόλις βαθμό από την μοναδική ισοπαλία της στην πρεμιέρα με την Πρόοδο και 11 συνεχόμενες ήττες!
Αναμένουμε ένα παιχνίδι που έχει φαβορί την ομάδα της Λειβαθούς και στο οποίο ελπίζουμε να δούμε και αρκετά γκολ.
Αποτέλεσμα α’ γύρου: Νίκη 4-0 για την Εικοσιμία στο ίδιο γήπεδο.
            
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
ΑΓ
Ν
Ι
Η
Γκολ
Β
1.
Α.Ο. Διλινάτα
12
9
2
1
36 - 09
29
2.
Α.Ο. Πρόννοι
12
7
4
1
22 - 10
25
3.
Α.Ο. Φωκάτα
12
7
0
5
19 - 09
21
4.
Α.Ο. Εικοσιμίας
12
5
5
2
15 - 07
20
5.
Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς
12
4
3
5
22 - 19
15
6.
Α.Ο. Σάμης
12
3
4
5
15 - 17
13
7.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
12
2
3
7
05 - 16
09
8.
Α.Σ. Ομαλά
12
0
1
11
04 - 51
01
Η επόμενη (14η τελευταία) Αγωνιστική
(17-18/3/2018)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης - Α.Ο. Φωκάτα
2.
Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς
3.
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Εικοσιμίας
4.
Α.Ο. Πρόννοι - Α.Σ. Ομαλά
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου