Παρασκευή, Μαρτίου 16

Pregame 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2017 - 2018



Το Σαββατοκύριακο 17-18/3/18 πέφτει η αυλαία της κανονικής διάρκειας του φετινού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας και στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν τέσσερα παιχνίδια.
Η τελική 4αδα έχει κριθεί από την προηγούμενη αγωνιστική και το μόνο ενδιαφέρον που υπάρχει είναι η κατάκτηση της 3ης θέσης! Εικοσιμία ή Φωκάτα. Την Κυριακή το απόγευμα ή και νωρίτερα θα το γνωρίζουμε και αυτό.
Η πρώτη της κανονικής περιόδου ομάδα των Διλινάτων 
Το Σάββατο 17/3 πρωί - απόγευμα, θα διεξαχθούν τα δυο από τα τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος, σε Ιθάκη - Καραβόμυλο και την Κυριακή 18/3 το απόγευμα τα υπόλοιπα δυο σε Κεραμειές και Τζαννάτα.  
Η αγωνιστική δράση της αγωνιστικής ξεκινάει στις 11 το πρωί του Σαββάτου στο Βαθύ, όπου στο ένα από τα δυο παιχνίδια με βαθμολογικό ενδιαφέρον, έστω και αν είναι μονόπλευρο, η Πρόοδος Ιθάκης φιλοξενεί τα Φωκάτα με τα τελευταία να θέλουν νίκη, ώστε με μια ήττα την επόμενη ημέρα της Εικοσιμίας να "κλέψουν" την 3η θέση της τελικής κατάταξης!
Συνέχεια το απόγευμα στον Καραβόμυλο και στο πιο αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι της αγωνιστικής, αφού οι δυο ομάδες έμειναν τελικά εκτός 4αδας, Σάμη και Εθνικός θα παλέψουν για τη νίκη και το γόητρο.
Την επόμενη μέρα, Κυριακή 18/3 θα έχουμε συνέχεια στην 14η αγωνιστική με το σπουδαίο ντέρμπι μεταξύ Διλινάτων - Εικοσιμίας να κλέβει την παράσταση. Οι τυπικά γηπεδούχοι με εξασφαλισμένη την πρωτιά της κανονικής περιόδου και χωρίς άγχος θα παίξουν για τη νίκη που θα τους δώσει καλή ψυχολογία, ενόψει playoffs.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη "καίγονται", αν τα Φωκάτα περάσουν νικηφόρα από το Βαθύ, έστω για τον βαθμό της ισοπαλίας που θα τους χαρίσει την 3η θέση. Στα θετικά ότι θα γνωρίζουν το αποτέλεσμα του αγώνα της Ιθάκης.
Τέλος, με το παιχνίδι στα Τζαννάτα ανάμεσα σε Πρόννους - Ομαλά θα γραφεί το φινάλε της κανονικής διάρκειας του φετινού πρωταθλήματος.
Το παιχνίδι είναι αδιάφορο βαθμολογικά με τους γηπεδούχους να έχουν εξασφαλισμένη την 2η θέση και τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται ήδη στην Β΄κατηγορία.
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  17-3-2018   ώρα:11:00
Δημοτικό Ιθάκης
Α.Ο. Πρόοδος ΙΘ. - Α.Ο. Φωκάτα
Χρηστάτος
Σπύρος
Κομητόπουλος Π.
-----------------------
2.
Σάββατο  17-3-2018   ώρα:15:30
Δημοτικό Καραβομύλου
Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Εθνικός Κεφ.
Μαγουλάς
Σπύρος
Ρηγοπούλου Δ.
Καλαφάτης Δ.
3.
Κυριακή 18-3-2018   ώρα:15:30
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Εικοσιμίας
Χρηστάτος
Σπύρος
Καλογηράς Ι.
Κομητόπουλος Π.
4.
Κυριακή 18-3-2018   ώρα:15:30
Δημοτικό Τζαννάτων
Α.Ο. Πρόννοι - Α.Σ. Ομαλά
Κώτσης
Κώστας
Ρηγοπούλου Δ.
Μενεγάτος Ε.

            
Σάββατο 10/3
Με το παιχνίδι στις 11 το πρωί στο Βαθύ της Ιθάκης μεταξύ της τοπικής Προόδου και των Φωκάτων, ανοίγει η αυλαία της τελευταίας αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.
Ένα παιχνίδι που έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον μόνο από την πλευρά των φιλοξενούμενων, οι οποίοι θέλουν νίκη μήπως την επόμενη ημέρα στο ντέρμπι των Κεραμειών, οι πρώτοι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Διλινάδες, τους κάνουν κάποιο «δωράκι» με μια νίκη τους επί της Εικοσιμίας.
Οι γηπεδούχοι, τον τελευταίο καιρό βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και με δυο μεγάλες νίκες εκτός έδρας, όχι απλά κέρδισαν την παραμονή τους, αλλά πλέον κυνηγάνε και την 5η ή 6η θέση στην τελική κατάταξη.
Έτσι μόνο αδιάφοροι δεν θα παρουσιαστούν στο παιχνίδι και θα επιδιώξουν παράλληλα με το τρίποντο μια ακόμη καλή και πειστική εμφάνιση.
Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι, μετά τις δυο συνεχόμενες ήττες τους από Εικοσιμία και Πρόννους, έχασαν την 3η θέση και στο συγκεκριμένο παιχνίδι, εκτός της δικής τους νίκης θα χρειαστούν και…. βοήθεια από τα Διλινάτα για μια νίκη επί της Εικοσιμίας, που θα τους χαρίζει εν τέλει και την 3η θέση της τελικής κατάταξης.
Έτσι δεν κρατούν στα δικά τους τα χέρια την τελική τους κατάταξη και θα περιμένουν την επόμενη ημέρα, εφ’ όσον έχουν περάσει από την Ιθάκη για να γνωρίζουν, αν θα πάνε στα playoffs με ή χωρίς βαθμό.
Οι «κοκκινόμαυροι» της Ιθάκης, βρίσκονται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 12 βαθμούς και απολογισμό 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες.
Οι «κυανόλευκοι» της Λακήθρας στην 4η με 21 βαθμούς με 7 νίκες, καμία ισοπαλία και 6 ήττες.
Αποτέλεσμα α’ γύρου: Οι φιλοξενούμενοι είχαν είχαν επικρατήσει στις Κεραμειές με σκορ 2-0.
            
Το απόγευμα της ίδια ημέρας και ώρα 3 μ.μ., στο Δημοτικό του Καραβόμυλου, σε ένα παντελώς αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, η Σάμη υποδέχεται τον Εθνικό Κεφαλονιάς.
Και οι δυο ομάδες θα παίξουν για τη νίκη, το γόητρο, αλλά και το καλύτερο δυνατόν πλασάρισμα, ώστε να «διασκεδάσουν» τις εντυπώσεις από τον αποκλεισμό και τη συμμετοχή τους στην τελική 4αδα του πρωταθλήματος.
Σίγουρα η χρονιά που ολοκληρώνεται δεν πήγε καλά και όπως είχαν βάλει στόχο οι δυο ομάδες. Και αν για τον Εθνικό το γεγονός φέρνει μια πικρία, για τους Σαμικούς σίγουρα είναι μια μικρή αποτυχία και πάντα σύμφωνα με τους στόχους που είχαν θέσει από την αρχή της χρονιάς!
Οι γηπεδούχοι, που προέρχονται από δυο συνεχόμενες ήττες με Διλινάτα εκτός και Πρόοδο εντός, θέλουν να επανέλθουν στις νίκες και να κλείσουν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο την φετινή τους συμμετοχή και στη συνέχεια πλέον να προετοιμάσουν την κατάσταση για την επόμενη σεζόν, μιας και η φετινή τελειώνει πρόωρα για αυτούς.
Οι φιλοξενούμενοι που και αυτοί προέρχονται από εντός έδρα ήττα με τα Διλινάτα, θα παλέψουν ώστε να κλείσουν τη χρονιά με θετικό τρόπο κατακτώντας τη νίκη, παράλληλα με την κατάληψη της 5ης και αρκετά τιμητικής θέσης στην τελική κατάταξη.
Περιμένουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, αφού ούτε άγχος, αλλά και βαθμολογικό ενδιαφέρον υπάρχει.
Η ομάδα του Β. Μιχαλάτου, μετά από 13 αγωνιστικές βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς. Έχει 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες.
Αυτή του Νικόλα Κουρούκλη στην 5η με 15 βαθμούς, έχοντας 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες.
Αποτέλεσμα α’ γύρου: Νίκη με σκορ 5-3 για τους φιλοξενούμενους σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι.
            
Κυριακή 18/3
Η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας μεταφέρεται για την Κυριακή και συγκεκριμένα στο μεγάλο ντέρμπι των Κεραμειών στις 3 και 30 το απόγευμα, ανάμεσα στα Διλινάτα και την Εικοσιμία.
Ένα παιχνίδι και εδώ με μονόπλευρο ενδιαφέρον και αυτό από πλευράς των τυπικά φιλοξενούμενων της Εικοσιμίας.
Η ομάδα του «μεγάλου χωριού» με μια πολύ καλή φετινή παρουσία, μια αγωνιστική πριν το φινάλε, κατάφερε να κόψει πρώτη το νήμα σε ένα, ναι μεν ενδιαφέρον πρωτάθλημα, αλλά διόλου ποιοτικό.
Η αντίστοιχη της Λειβαθούς από την άλλη με μια παρουσία, κάθε άλλο από αυτές που μας είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, έζησε τη δική της αγωνία μέχρι να εξασφαλίσει θέση στην τελική 4αδα και πλέον θέλει τουλάχιστον μια ισοπαλία στο συγκεκριμένο παιχνίδι, προκειμένου να  διατηρήσει την 3η θέση που της δίνει βαθμό στα playoffs και την οποία κατέχει μέχρι τώρα.
Περιμένουμε ένα παιχνίδι ντέρμπι από πολλές πλευρές, αν και μας είναι άγνωστο με τι σύνθεση θα κατέβουν οι Διλινάδες. Θα κατέβουν με πλήρη σύνθεση ή θα προστατέψουν κάποιους ποδοσφαιριστές τους προκειμένου να τους έχουν πανέτοιμους εκεί που θα κριθεί ο πρωταθλητής;
Βέβαια ο συγκεκριμένος αγώνας μπορεί τελικά να είναι και αδιάφορος για τις δυο ομάδες, αν η Πρόοδος κόψει βαθμό-ούς από τα Φωκάτα την προηγούμενη μέρα στο Βαθύ.
Βέβαια, όπως και να έχει και μόνο για το γόητρο, οι ομάδες θα παλέψουν για τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.
Τα Διλινάτα τερματίζουν ότι και να γίνει, πρώτα στην κανονική διάρκεια, όπου βρίσκονται (και θα παραμείνουν κορυφή) με 32 βαθμούς. Έχουν συνολικά σε 13 αγώνες 10 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 μόλις ήττα!
Η Εικοσιμία στη 3η με 23 βαθμούς και συνολικά 6 νίκες, 5 ισοπαλίες (η ομάδα των ισοπαλιών) και 2 ήττες.
Αποτέλεσμα α’ γύρου: Τα Διλινάτα είχαν επικρατήσει 2-1 στο ίδιο γήπεδο.
            
Την ίδια ώρα στα Τζαννάτα σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι οι Πρόννοι φιλοξενούν τον ουραγό και υποβιβασμένο Α.Σ. Ομαλών.
Οι γηπεδούχοι, με μια καταπληκτική παρουσία φέτος βρίσκονται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Θέση που δεν θα αλλάξει ακόμη και αν ηττηθούν στο φινάλε.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, από καιρό υποβιβασμένοι και με μια μέτρια παρουσία δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος, να αλλάξουν τη τύχη τους και από του χρόνου επιστρέφουν στην Β’ κατηγορία.
Η ομάδα του Δημ. Κουρκουμέλη, που αναμένεται να παρουσιαστεί με πολλές νέες προσθήκες στο αρχικό της σχήμα, φυσικά και θα παίξει για την νίκη και μια εύκολη επικράτηση, που θα δώσει ακόμη καλύτερη ψυχολογία στην ομάδα, ενόψει των δύσκολων υποχρεώσεων της στα playoffs.
Από την άλλη, η ομάδα του Αγίου με άσχημη ψυχολογία από διάφορα γεγονότα που, αλλά και τον υποβιβασμό της, είναι δύσκολο να αντιδράσει και να κάνει την έκπληξη παίρνοντας την 1η φετινή της νίκη.
Σίγουρα όμως θα παίξει για το καλύτερο στα Τζαννάτα και να αποχαιρετήσει την κατηγορία με το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.
Με φαβορί τους γηπεδούχους, περιμένουμε ένα ανοικτό και χωρίς σκοπιμότητες παιχνίδι, γεγονός που μπορεί να μας δώσει και αρκετά γκολ.
Οι Πρόννοι όπως προαναφέραμε, έχουν καπαρώσει την 2η θέση, έχουν 28 βαθμούς που μεταφράζονται σε 8 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 μόλις ήττα, ενώ είναι και οι φιναλίστ του τελικού του τοπικού κυπέλλου την επόμενη Τετάρτη στα Φαρακλάτα!
Τα Ομαλά ουραγοί, με μόλις 1 βαθμό, έχουν μια ισοπαλία από την πρεμιέρα και 12 συνεχόμενες ήττες!!
Αποτέλεσμα α’ γύρου: Νίκη 5-0 στις Κεραμειές για τους γηπεδούχους.
            
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
ΑΓ
Ν
Ι
Η
Γκολ
Β
1.
Α.Ο. Διλινάτα
13
10
2
1
38 - 10
32
2.
Α.Ο. Πρόννοι
13
8
4
1
23 - 10
28
3.
Α.Ο. Εικοσιμίας
13
6
5
2
20 - 09
23
4.
Α.Ο. Φωκάτα
13
7
0
6
19 - 10
21
5.
Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς
13
4
3
6
23 - 21
15
6.
Α.Ο. Σάμης
13
3
4
6
15 - 18
13
7.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
13
3
3
7
06 - 16
12
8.
Α.Σ. Ομαλά
13
0
1
12
06 - 56
01
            
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου