Κυριακή, Απριλίου 22

Σε απόσταση αναπνοής από τα Διλινάτα η Εικοσιμία... Πήρε το τοπικό από τα Φωκάτα 1-3


Ένα πολύ όμορφο παιχνίδι παρακολουθήσαμε σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές και το τοπικό της Λειβαθούς, ανάμεσα σε Φωκάτα και Εικοσιμία στα πλαίσια της 3η αγωνιστικής των playoffs του πρωταθλήματος Α΄κατηγορίας και ανόδου στην Γ’ Εθνική.
Με πάθος και καλό σε γενικές γραμμές ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα από την Εικοσιμία που στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν καλύτερη, είχε την υπεροχή και κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο.
Τα Φωκάτα μπήκαν στο γήπεδο με στόχο τη νίκη, είχαν πάθος και πάλεψαν μέχρι το τέλος, όμως τα πολλά αμυντικά κυρίως λάθη, δεν τους επέτρεψαν να πάρουν κάτι από αυτό το παιχνίδι.
Για τους φιλοξενούμενους ήταν η 4η συνεχόμενη νίκη τη φετινή περίοδο σε βάρος των αντιπάλων τους και πλέον με τη διαφορά από τα πρωτοπόρα Διλινάτα μόλις στον -1 βαθμό, κάνουν όνειρα για την κούπα και την άνοδο στην Γ’ Εθνική.
Οι γηπεδούχοι και σε αυτό το παιχνίδι παρουσιάστηκαν αρκετά καλοί. Μπορεί μέχρι τώρα να μην έχουν καταφέρει να πάρουν κάποιον-ους βαθμούς, όμως δείχνουν να χαίρονται τη συμμετοχή τους στη σειρά, αφού αυτός ήταν άλλωστε ο στόχος τους και σίγουρα η φετινή χρονιά δεν μπορεί παρά να είναι επιτυχημένη.
Φάσεις και γκολ
Στο 13’ οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν διπλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ.
Συγκεκριμένα ο Λογκόνης από δεξιά θα «γεμίσει» στην  περιοχή, ο Φωκάς θα κάνει το σουτ και ο Μαρκαντωνάτος σώζει την εστία του, η μπάλα θα φτάσει στον Δημ. Πολλάτο, που με κεφαλιά την στέλνει προς την εστία, εκεί ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων με νέα μεγάλη απόκρουση διατηρεί την εστία τους ανέπαφη.
Νέα σημαντική ευκαιρία για την Εικοσιμία στο 14', με τον Αντ. Κορσιάνο από πολύ κοντά και απέναντι από τον Μαρκαντωνάτο, μετά την εκτέλεση φάουλ από δεξιά του Μπούσι, να μην βάζει καλά το σώμα του και το πλασέ του να στέλνει την μπάλα εκτός εστίας!
Στο 25’ ο Αλεξάτος θα προσπαθήσει να βρει τον Ε. Φωκά, όμως ο Σέσα με έγκαιρη έξοδο θα διώξει την μπάλα με τα πόδια.
Ο Κούρτι στο 34’, μετά την σέντρα του Δημ. Πολλάτου, θα κάνει το σουτ από τα όρια της περιοχής για να μπλοκάρει ο Μαρκαντωνάτος.
Στο 36’ οι «κυανόλευκοι» θα ανοίξουν το σκορ με μια καταπληκτική ατομική προσπάθεια από αριστερά του Μπάμπη, ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με ένα καταπληκτικό σουτ θα στείλει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μαρκαντωνάτου για το 0-1. Ήταν πραγματικά ένα φανταστικό γκολ!!
3’ αργότερα θα γίνει και το 0-2 με τον Αλ. Πολλάτο να εκμεταλλεύεται το αμυντικό λάθος του Αδηλίνη και με ψύχραιμο πλασέ απέναντι στον τερματοφύλακα των Φωκάτων, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Το πρώτο 45’ θα ολοκληρωθεί με σκορ 1-2, αφού στο 42’ ο Αλεξάτος αυτή την φορά θα εκμεταλλευτεί το αμυντικό λάθος των φιλοξενούμενων, μετά από εκτέλεση πλάγιου άουτ, θα προχωρήσει στην περιοχή και με δυνατό σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σέσα, βάζοντας ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του.
Στην επανάληψη οι φάσεις θα είναι λιγότερες, αλλά το θέαμα θα παραμείνει και πάλι καλό.
Όμως, τα αμυντικά λάθη από πλευράς γηπεδούχων θα συνεχιστούν και στο 49’, οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν προβάδισμα νίκης πετυχαίνοντας το 1-3 με σκόρερ τον Δημ. Πολλάτο, ο οποίος θα εκμεταλλευθεί την κακή εκτέλεση φάουλ του Αδηλίνη, έξω από την περιοχή και με ωραίο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων για τρίτη φορά.
Στο 52’ ο Σέσα θα σώσει με τα πόδια το σουτ του Σελένιτσα από πολύ καλή θέση.
Ο Αλ. Πολλάτος, λίγο έξω από την μικρή περιοχή και αριστερά, μετά την σέντρα του Φωκά, δεν μπορεί να νικήσει τον Μαρκαντωνάτο που αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.
Μεγάλη ευκαιρία μα μειώσουν σε 2-3 και να ξαναμπούν στο παιχνίδι θα χαθεί από τους γηπεδούχους στο 74’ με τον Αλεξάτο να κερδίζει την μπάλα ανάμεσα σε Φωκά – Σέσα και στην προβολή του, να αντιδρά σωστά και να διώχνει την μπάλα κόρνερ ο τερματοφύλακας της Εικοσιμίας σώζοντας την ομάδα του από ένα δεύτερο γκολ!
Μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα δεν καταγράφηκε κάτι σημαντικό στον αγωνιστικό χώρο και έτσι η ομάδα της Εικοσιμίας θα ανέβει στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της σειρά και παράλληλα θα μειώσει στο 1 βαθμό από τα πρωτοπόρα Διλινάτα.
Όσον αφορά τα Φωκάτα μόνο μαθηματικές ελπίδες έχουν και θέλουν ένα μεγάλο θαύμα που θα αλλάξει την τύχη τους στη συνέχεια.
Διαιτητής ο κ. Κ. Κιόσης με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραίσκο και Ι. Κώτση.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Δ. Γαρμπής), Μαρκαντωνάτος, Φωκάς (62’ Τριανταφυλλίδης), Λουλάι, Αδηλίνης, Μαρκάτος, Ντουκάι, Βαγγελάτος (62’ Χρίστο), Σελένιτσα, Γιαννάτος (73’ Παπαδάτος), Αραβαντινός (70’ Σαλαπάτας), Αλεξάτος.
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Σέσα, Μπάμπης, Στεφανάτος, Πολλάτος Διον. (68’ Καπλάνης), Φωκάς, Λογκόνης (75’ Ζαμπαύτης) Κορσιάνος Αντ., Μπούσι, Πολλάτος Αλ. (82’ Κορσιάνος Π.), Κούρτι, Πολλάτος Δημ. (68’ Ντουκάι).
Σε λίγο θα ακολουθήσει μεγάλο φωτορεπορτάζ από το τοπικό
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου