Τετάρτη, Απριλίου 25

Εκτός κυπέλλου ο Παλληξουριακός ήττα 2-3 από το Τσιλιβί


Δεν τα κατάφερε ο Παλληξουριακός απέναντι στο Τσιλιβί Ζακύνθου, αφού ηττήθηκε στην παράταση με σκορ 2-3 και έτσι είπε πρόωρο αντίο και από τον θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος.
Οι «ερυθρόλευκοι» του Ληξουριού, σε γενικές γραμμές ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως τους έλειπε η φρεσκάδα από την έλλειψη αγώνων.
Το Τσιλιβί, που παρουσιάστηκε με 13 μόλις ποδοσφαιριστές, με εμφανή τα σημάδια της απογοήτευσης από την ήττα στο μεγάλο ντέρμπι των playoffs της Ε.Π.Σ. Ζακύνθου απέναντι στο Καταστάρι που κατά 99% του στερεί τον τίτλο, πάλεψε για την πρόκριση και τελικά τα κατάφερε με ένα γκολ στη λήξη της ημίωρης παράτασης.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 3΄θα έχουμε την πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με τον Ζερβό στο δεύτερο δοκάρι, ύστερα από το κόρνερ του Λυκούδη να μην μπορεί να νικήσει τον Κλάδη που διώχνει σε κόρνερ το κοντινό πλασέ του.
Στο 4’ ο Μπράτι θα μπει στην περιοχή από δεξιά και πλάγια, όμως το πλασέ του μπλοκάρεται από τον Τζόρα και στη συνέχεια μπλοκάρει την μπάλα ο Κλάδης.
Οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν στο 24’ με το δυνατό σουτ του Μαρούδα από τα όρια της περιοχής να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Σκαμαντζούρα.
Στο 28’ το Τσιλιβί θα πάρει κεφάλι στο σκορ 0-1 με κοντινό πλασέ του Ενγκόγκο, μετά την αμυντική αδράνεια στο κόρνερ του Βελίδη από δεξιά.
Μετά από 2’ ο Βελίδης θα βρει στην πλάτη της άμυνας τον Μαρούδα, με τον τελευταίο όμως να κόβεται τελευταία στιγμή με τα πόδια από τον Σκαμαντζούρα.
Ένα φάουλ του Λυκούδη από πολύ καλή θέση στο 35’ δεν ανησυχεί τον Κλάδη που πέφτει στην δεξιά του γωνία και μπλοκάρει την μπάλα.
Ο Μαρούδας στο 40’ θα κάνει το δυνατό σουτ και ο Σκαμαντζούρας αποκρούει δύσκολα.
Αμέσως μετά, ο ίδιος ποδοσφαιριστής θα κερδίσει στο σπριντ τον Ζάβαλη θα μπει στην περιοχή, όμως το σουτ που πραγματοποιεί θα στείλει την μπάλα άουτ.
Τελευταία φάση για το πρώτο μισό του αγώνα στο 42’ με τον Μπράτι να μπαίνει στην περιοχή από δεξιά και να πλασάρει τον Κλάδη που σώνει με τα πόδια.
Έτσι με το σκορ στο 0-1 για τους φιλοξενούμενους, οι δυο ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το πρώτο 45λεπτο.
Στην επανάληψη η πρώτη καλή στιγμή θα έρθει στο 67’ με τον Ζάβαλη να εκτελεί το φάουλ στην περιοχή και τον Σόρα στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα, παραλίγο να την στείλει στα δίχτυα του Κλάδη, αφού θα περάσει ελάχιστα πάνω από την εστία και καταλήγει κόρνερ.
Το κόρνερ εκτελείται από τον Λυκούδη για να φτάσει η μπάλα στον Στ. Βαλεντή το σουτ του οποίου καταλήγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Στο 71’ ο Παλληξουριακός θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια και στο 1-1, με ωραία κεφαλιά του Πολλάκη στο β’ δοκάρι, μετά την σέντρα του Ζάβαλη.
Μάλιστα στο 83’ θα έρθει το 2-1 και η ανατροπή με τον Λυκούδη να επιμένει στο μαρκάρισμα του Τζιαφέρη, με αποτέλεσμα να του κλέψει την μπάλα και να πασάρει παράλληλα στην περιοχή στον Μπράτι που εύκολα με πλασέ θα στείλει την μπάλα στην κενή εστία των φιλοξενούμενων.
Στο 84’ ο Μαρούδας από αριστερά ύστερα από καταπληκτική προσπάθεια θα πασάρει στα όρια της περιοχής στον Κότσα και αυτός με ένα δυνατό σου δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Σκαμαντζούρα, μιας και η μπάλα θα καταλήξει στην δεξιά του γωνία και στα δίχτυα για το 2-2.
Ένα 2-2 που δεν θα αλλάξει μέχρι τη λήξη και έτσι οι ομάδες καλούνται να λύσουν τις «διαφορές» τους στην ημίωρη παράταση που θα ακολουθήσει.
Η κούραση και η πολύ ζέστη που επικρατούσε στον Άγιο Αντώνη σε αυτό το διάστημα επηρέασε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων, με αποτέλεσμα να μην έχουμε φάσεις, εκτός από ένα γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο που θα δώσει την πρόκριση στην ομάδα της Ζακύνθου!

Ενώ λοιπόν όλα έδειχναν πέναλτι, στο τελευταίο ακριβώς λεπτό ο Γεωργίου από κοντά, μετά την σέντρα του Βελίδη από αριστερά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-3 και την ομάδα του Α.Ο. Τσιλιβί στον επόμενο γύρο.
Εκεί θα αντιμετωπίσει στο νησί τον Παναρκαδικό που νίκησε 5-0 τον Αστέρα Αμαλιάδας.
Διαιτητής ο κ. Π. Καδδάς με βοηθούς τους κ.κ. Βασιλόπουλο Γ. και Ζούλης Π.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Σκαμαντζούρας, Καππάτος (62’ Γαλανός), Ζάβαλης, Βαλεντής Στ. (74’ Πολυδωράτος), Ζερβός, Λυκούδης, Αρμάντο (62’ Βαλεντής Αγγ.), Αντωνάτος (88’ Μπαλάσκας), Πολλάκης, Μπράτι, Αραβαντινός.
Τσιλιβί:(Ν. Ντόβρος), Κλάδης, Ρέντα, Σόρα, Δρόσος, Τζιαφέρης, Ενγκόκο, Βελλίδης, Γεωργίου, Μαρούδας, Κότσας (94’ Γιακουμέλος), Γουάλι (53’ λ.τ. Γουσέτης)

Αργότερα φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι των Κεραμειών
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου