Κυριακή, Απριλίου 15

Μεγάλο "2" για τον Οδυσσέα στην πρεμιέρα των playoffs ανόδου... 1-0 την Εύγερο στα Φαρακλάτα


Μεγάλο «2» στην πρεμιέρα των playoffs του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας, σήμερα το πρωί στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων για τον Οδυσσέα Ιθάκης, επικρατώντας 1-0 της γηπεδούχου και πρώτης της κανονικής περιόδου Ευγέρου.
Το ντέρμπι σε γενικές γραμμές ήταν καλό στο πρώτο 45λεπτο και πολύ μέτριο στην επανάληψη.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στην αρχή, αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους πετυχαίνοντας το 0-1 και από εκεί και πέρα στόχος τους ήταν να διατηρήσουν αυτό το «χρυσό» γκολ που πέτυχαν στο 4’.
Αντίθετα οι γηπεδούχοι επηρεασμένοι από αυτή την εξέλιξη, χωρίς καθαρό μυαλό και με αρκετό άγχος, ναι με διατήρησαν την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αλλάξουν τα δεδομένα του αγώνα.
Οι φιλοξενούμενοι από το 20’ και μετά οπισθοχώρησαν αρκετά, θωράκισαν την άμυνα τους και δεν έδιναν την ευκαιρία στην Εύγερο να δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες, αφού το έμπειρο δίδυμο Φατούρου – Προσαλέντη Ν. και Χ. Λαμπρόπουλου πιο μπροστά τους, «καθάριζε» τις εναέριες μονομαχίες, μιας και εκεί πήγε το παιχνίδι των γηπεδούχων.
Εδώ να πούμε ότι καταλυτικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη και την ήττα των γηπεδούχων έπαιξε και η απουσία του νεαρού Ε. Παπαναστασάτου.
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα και συγκεκριμένα στο 4’, οι «κιτρινόμαυροι» της Βόρειας Ιθάκης θα προηγηθούν 0-1, με τον Μετσάνι Αν. να εκμεταλλεύεται την αμυντική αδράνεια και τις κόντρες και με πολύ ωραίο σουτ εντός περιοχής και δεξιά να στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία και τα δίχτυα του Πετεινάτου.
Στο 16’ οι γηπεδούχοι θα διαμαρτυρηθούν ζητώντας πέναλτι σε μια πτώση του Κατσιγιώργη μέσα στην περιοχή.
Ο Στρακάτος στο 18’ θα μπει από αριστερά στην περιοχή θα πιάσει ένα διαγώνιο συρτό σουτ με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Ζ. Κουτσουβέλη.
Στο 34’ ο Δήμου θα κερδίσει την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο, θα φύγει στην κόντρα και λίγο έξω από την περιοχή θα κάνει το σουτ που αποκρούεται χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα από τον τερματοφύλακα του Οδυσσέα.
Νέα ευκαιρία από τον μέσο των γηπεδούχων στο 45’ όταν μετά το γέμισμα στην αντίπαλη περιοχή θα βρεθεί στην πλάτη της άμυνας και θα κάνει το σουτ, το οποίο δεν ανησυχεί τον Κουτσουβέλη που αποκρούει χωρίς πρόβλημα.
Τελευταία φάση για το πρώτο μισό του αγώνα στο 45+2’. Ο Χρ. Παπαναστασάτος εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, οι αμυντικοί απομακρύνουν προσωρινά, η μπάλα φτάνει στον Κατσιγιώργη που σουτάρει από καλή θέση και η μπάλα καταλήγει ψηλά άουτ.
Έτσι με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ 0-1 θα ολοκληρωθεί το ημίχρονο.
Στο δεύτερο η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, όμως έπεσε αρκετά ο ρυθμός.
Ο Κανάκης θα απειλήσει με ένα σουτ εντός περιοχής στο 49’ με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ.
Ο Λαμπρόπουλος στο 58’ θα κλέψει την μπάλα από τον Κατσιγιώργη θα προχωρήσει και λίγο έξω από την περιοχή θα κάνει το ψηλοκρεμαστό σουτ και την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Στο 65’ ο Σέλα θα κάνει το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Πετεινάτου.
Ο Ζ. Κουτσουβέλης στο 66’ θα σώσει την εστία του διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ από την αριστερή του γωνία στο σουτ του Κανάκη, μετά την ωραία συνεργασία Δήμου - Κατσιγιώργη και την κάθετη του τελευταίου.
Νέα καλή στιγμή στο 75’ για τους «πορτοκαλί», όταν ο Βλασσόπουλος τελευταία στιγμή μέσα στην περιοχή, προλαβαίνει και διώχνει την μπάλα κόρνερ προ του Κανάκη, στην έξυπνη κάθετη του Δήμου.
Τέλος στο 90’ ο νεαρός Γ. Προσαλέντης που είχε περάσει νωρίτερα στο παιχνίδι, ύστερα από εντυπωσιακή ατομική ενέργεια θα πιάσει περιοχή και θα κάνει το σουτ που μπλοκάρει εύκολα ο Πετεινάτος.
Έτσι η λήξη του αγώνα θα βρει την ομάδα του Σπ. Ζερβού νικήτρια και πλέον φαβορί για την άνοδο, αλλά και την κούπα, πιάνοντας κορυφή με το «καλημέρα»!
Για τους γηπεδούχους ήταν μια ήττα που τους αφαιρεί το πλεονέκτημα της κανονικής περιόδου και από εδώ και πέρα θα χρειαστούν ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να μη χαθεί ο φετινός στόχος και η άνοδος!
Διαιτητής ο κ. Γ. Κώτσης με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Χρηστάτο και Ε. Μενεγάτο.
Οι συνθέσεις
Εύγερος:(Παπαναστασάτος Χρ.), Πετεινάτος, Παπαναστάσατος Χρ. (63’ Ποιμενίδης), Στρακάτος, Παπαναστασάτος Κ., Παπαναστασάτος Ν. (86’ Κόκκινος), Ψάλτης, Δήμου, Παππάς (73’ Πολλάκης), Κανάκης, Κοσμάτος, Κατσιγιώργης.
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Κουτσουβέλης Ζ., Βλησμάς, Μετσάνι Α. (86’ Προσαλέντης Γ.), Φατούρος, Κοσμάς, Κουτσουβέλης Π. (90+2’ Βασιλόπουλος), Προσαλέντης Ν., Σέλα, Λαμπρόπουλος, Βλασσόπουλος, Μήτσουρας.

Σε λίγο φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου