Δευτέρα, Απριλίου 2

Με το "δεξί" η Εικοσιμία στα playoffs 2-1 τους Πρόννους


Σημαντική νίκη σήμερα το μεσημέρι στις Κεραμειές, που την βάζει δυνατά στο παιχνίδι διεκδίκησης του φετινού τίτλου στην Α’ κατηγορία και την άνοδο στη Γ’ Εθνική, πέτυχε η Εικοσιμία επί των Πρόννων με σκορ 2-1 και ανατροπή.
Ήταν ένα καλό παιχνίδι που κράτησε την αγωνία μέχρι το τέλος του.
Οι γηπεδούχοι για 60’ περίπου ήταν καλύτεροι, κυκλοφορούσαν μπάλα και παρά το εις βάρος τους 0-1 κατάφεραν την ανατροπή.
Οι φιλοξενούμενοι, που είχαν αρκετές ελλείψεις στη σύνθεση τους, μετά το 60’ άρχισαν να ισορροπούν, αλλά έπεσαν πάνω σε έναν πολύ καλό και σήμερα Φωκά που καθάριζε κάθε δύσκολη φάση, αλλά και γενικότερα όλη την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων, ενώ θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει ακόμη και την ήττα, αν έμπαινε το δοκάρι του Ζαρνακούπη, αλλά και ακόμη μια σπουδαία ευκαιρία που είχε ο ίδιος ποδοσφαιριστής.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 3’ ο Λογκόνης στο β’ δοκάρι, μετά την σέντρα από αριστερά του Μανέντη και την κόντρα στα σώματα των αμυντικών, θα κάνει το σουτ και ο Παπαβασιλείου αποκρούει δύσκολα με τα πόδια.
Στο 12’ ο Ζαρνακούπης θα γίνει κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, μετά τη λάθος πάσα του Στεφανάτου, θα πιάσει ένα πολύ δυνατό σουτ με την μπάλα να καταλήγει στη δεξιά γωνία του «υπηρεσιακού» τερματοφύλακα των γηπεδούχων Δημ. Πολλάτου για το 0-1 των Πρόννων.
Μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσουν» τη νίκη τους, θα χαθεί για τους φιλοξενούμενους στο 19’ όταν ο Κουρκουμέλης Κυρ. Θα βρεθεί απέναντι από τον Πολλάτο Δημ., θα κάνει το σουτ η μπάλα θα κοντράρει στον Φωκά, θα βρει στο δοκάρι, θα πάρει ύψος και στη συνέχεια μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Εικοσιμίας.
Η Εικοσιμία πατούσε καλύτερα πλέον και στο 34’ θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια και στο 1-1 με μακρινό, πολύ ωραίο, δυνατό σουτ του Μπάμπη, ύστερα από κόρνερ από τα δεξιά του Λογκόνη και διώξιμο των αμυντικών.
Μετά από 4’ μάλιστα θα πετύχει την ανατροπή και το 2-1 με τον Αντ. Κορσιάνο να εκμεταλλεύεται την προσωρινή απόκρουση του Παπαβασιλείου στο σουτ του Αποστολάτου και να σπρώχνει την μπάλα στην κενή εστία, εν μέσω πανηγυρισμών.
Μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου δεν θα έχουμε κάτι αξιόλογο στον αγωνιστικό χώρο και οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους να έχουν το προβάδισμα με αυτό το 2-1!
Μετά από 2’ στην επανάληψη, ο Περαματζής θα σπάσει το τεχνικό οφσάιντ των γηπεδούχων, θα προχωρήσει και από το ύψος της περιοχής θα σουτάρει αδύναμα με αποτέλεσμα ο Πολλάτος Δημ. να μπλοκάρει την μπάλα χωρίς δυσκολία.
Στο 61’ οι Πρόννοι θα διαμαρτυρηθούν σε μια φάση που ο Δημ. Πολλάτος διεκδικεί την μπάλα από τον Αναγνώστη και θα ζητήσουν πέναλτι με τον διαιτητή κ. Χρηστάτο να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.
Νέα ευκαιρία για την ομάδα του Δημ. Κουρκουμέλη στο 64’ με τον Ζαρνακούπη να πιάνει το σουτ στην κίνηση στο β’ δοκάρι, μετά από την εκτέλεση κόρνερ από αριστερά του Σπ. Κουρκουμέλη, αλλά στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.
Οι Πρόννοι πλέον έχουν ανέβει και γίνονται επικίνδυνοι. Στο 67’ ο Ζαρνακούπης και πάλι θα δοκιμάσει το σουτ, λίγο μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα θα περάσει ψηλά άουτ από την εστία των γηπεδούχων.
Οι γηπεδούχοι στο 80’ θα απειλήσουν με ένα κοντινό δυνατό σουτ του Αντ. Κορσιάνου, μετά την έξυπνη πάσα του Φωκά στην περιοχή, όμως η μπάλα φεύγει ελάχιστα άουτ πάνω από την εστία.
Ο Αποστολάτος στο 85’ θα δοκιμάσει ένα μακρινό σουτ που δεν ανησυχεί τον Παπαβασιλείου, αφού η μπάλα φεύγει αρκετά ψηλά άουτ.
Στο 80’ ο Ζαρνακούπης θα βγει στην κόντρα από δεξιά θα μπει στην περιοχή από πλάγια, θα κάνει το διαγώνιο σουτ, όμως θα σταθεί άτυχος, αφού θα δει την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Πολλάτου Δημ. και στη συνέχεια στην αγκαλιά του.
Τέλος στο 89’ ο Παπαβασιλείου θα κρατήσει το σκορ στο 2-1 με εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ, στο δυνατό σουτ του Αλ. Πολλάτου, μετά την σέντρα του Μανέντη.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραίσκο και Δ. Καλαφάτη.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Πολλάτος Δημ., Μπάμπης, Στεφανάτος, Φωκάς, Ζαμπαύτης (81’ Μαρκαντωνάτος), Αποστολάτος, Κορσιάνος Αντ. (90+3’ Κορσιάνος Π.), Μπούσι, Μανέντης (90+1’ Κούρτι), Καπλάνης, Λογκόνης (57’ Πολλάτος Αλ.).
Πρόννοι:(Δ. Κουρκουμέλης), Παπαβασιλείου, Κουρκουμέλης Α., Σπαθής, Κουρκουμέλης Χρ., Παπαδημητρόπουλος, Κουρκουμέλης Σπ., Ζαρνακούπης, Μπάμπης, Κουρκουμέλης Κυρ. (49’ Κατσιλίδης 74’ λ.τ. Σολωμός), Περαματζής (52’ Αναγνώστης), Στάβερης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου